Tojáskrémes fésûs karaj
sponsored links
Lassan itt az ünnep, mindenki a menüt tervezi. Én többnyire elõre elkészíthetõ fogásokban gondolkodok, amit szépen elõkészítek, megsütöm és az adott napon már csak tálalom. Ez a tojásos étel is pont ilyen. Azt hiszem elég mutatós, hogy hidegtálra kerüljön. Nem olyan túl bonyolult, mint ahogy elsõre tûnik. Egy kis francia salátával vagy majonézes krumpli salátával remek vendégváró is lehet.
A recept megjelent a Kifõztük magazin márciusi számában is.
A felhasznált ízesítõket a Fûszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifõztük magazin márciusi számában is.
A felhasznált ízesítõket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre:
*80 dkg sertéskaraj egyben
Töltelékhez:
*3 nagyobb keményre fõtt tojás
*0,5 kk só
*2 nagy csipetõrölt bors
*1 púpozott tk mustár
*1 ek mangalicazsír a forma kikenéséhez
*5 dkg reszelt trappista sajt a tetejére
A megtisztított karaj tetején három párhuzamos zsebet vágunk úgy, hogy a hús alját nem vágjuk át.
A mélyedéseket és a karajt kívülrõl is bedörzsöljük a fûszerkeverékkel.
A tojásokat villával áttörjük, a fûszerekkel ízesítjük, és a mustárral krémesre kavarjuk. A tojáskrémet a zsebekbe töltjük.
A húst tiszta spárgával körbekötözzük. Zsírral kikent kalácsformába rakjuk. Öntünk mellé körülbelül 0,5 dl vizet. Lefedve 180 fokra elõmelegített sütõben legalább 1 órát puhítjuk. Eltávolítjuk az alufóliát, és 25-30 percet pirítjuk, ezalatt párszor meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne száradjon ki a hús.
Kiemeljük a formából, levágjuk a madzagot, a formába visszatéve megszórjuk reszelt sajttal, és annyi ideig sütjük még, míg a sajt barnára pirul.
A formában hagyjuk teljesen kihûlni, és hidegtálra szeletelve, szaftos salátával, esetleg krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.