Tojáskrémbundás csirkemell
sponsored links
Már nagyon érezni az ünnep közeledtét, mindenki húsvéti fogások, és sütemények után kutat. Nos, azért enni addig is kell. Szó se róla, nagy kedvenceink a bundás húsok, mert a külsõ réteg alatt a hús puha, és igazán szaftos marad. Egy kicsit egészségesebb változat készült, mert a fehér liszt helyett zabpehelylisztet használtam és friss salátával kínáltam. A recept megjelent a Kifõztük magazin márciusi számában is. Az ízesítõket a Fûszerészbiztosította.
Hozzávalók 4 személyre:
*80 dkg csirkemellfilé
*2 teáskanál sültcsirke fûszersó
Bundához:
*4 közepes tojás
*1 púpozott tk fokhagymássó
*0,5 kk õrölt bors
*1 nagy csipet õrölt szerecsendió
*4 púpozott ek zabpehelyliszt
*2 púpozott ek tejföl
Forgatáshoz:
*10 dkg zabpehelyliszt
Sütéshez:
*olaj
A megtisztított húst szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, és megszórjuk a fûszersóval.
A bundához a tojásokat a fûszerekkel egy kicsit felverjük, a liszttel simára keverjük, a tejföllel lazítjuk. A tojáskrémet addig pihentetjük, míg a sütéshez az olaj felforrósodik.
A hús szeleteket elõször megforgatjuk a zabpehelylisztben, utána a tojáskrémben, kicsit lecsepegtetjük és az olajban közepes lángon barnára sütjük.
A felesleges olajat papírtörlõn lecsepegtetjük.
Friss salátával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.