Tojáskrém tavaszias
sponsored links
Többféle tojáskrém van a blogomon a receptek között, mert szeretjük, ezt most Nea blogján láttam meg, és már mentem is a konyhába elkészíteni, igazi friss, üde, tavaszias.
Persze extrudált kenyérre kenve ettem-eszem, jó sok medvehagymával, nagyon finom tojáskrém változat.
Tojáskrém tavaszi
Hozzávalók:
7 db fõtt tojás, kihûtve lereszelni
10 dkg puha vaj
2-3 ek. tejföl 20%-os
2 tk. mustár
só, õrölt bors,
1 cs. piros hónapos retek, vagy 1-2 db. fehér kerek vajretek, szintén reszelve
1 cs. újhagyma, vékony karikákra vágva
medvehagyma apróra aprítva
A tojásokat megfõztem, majd többször váltott hidegvízben kihûtöttem, közben mindegyiket meghengergettem, hogy a héja összetörjön és így hagytam még állni a hidegvízben, míg a többi hozzávalót kikevertem. Ezzel a módszerrel könnyen meg tudom pucolni végül.
A vajat habosra kevertem a tejföllel, mustárral fûszerekkel, sajnos a medvehagymát nem tudom belekeverni, mert a családban senki nem szereti csak én, így csak az én kenyereimre kerülhetnek kizárólag. A retket lereszeltem, majd a fõtt tojásokat is és mindkettõt belekevertem a vajas krémbe, végül az újhagyma is ment hozzá, majd amikor egynemû lett átkanalaztam egy zárható tetejû tálkába és beraktam a hûtõbe, hogy összeérjenek az ízek.
A fogyózás miatt én extrudált kenyérre kenve eszem, egyébként nagyon megszerettem ezt a "kenyeret" mert jó ropogós, nincs vele semmi baj, mindenhez ezt eszem mostanában.
Egyébként friss kenyérre kenve, vagy pirítósra kenve ajánlom, nagyon finom.
Persze extrudált kenyérre kenve ettem-eszem, jó sok medvehagymával, nagyon finom tojáskrém változat.
Tojáskrém tavaszi
Hozzávalók:
7 db fõtt tojás, kihûtve lereszelni
10 dkg puha vaj
2-3 ek. tejföl 20%-os
2 tk. mustár
só, õrölt bors,
1 cs. piros hónapos retek, vagy 1-2 db. fehér kerek vajretek, szintén reszelve
1 cs. újhagyma, vékony karikákra vágva
medvehagyma apróra aprítva
A tojásokat megfõztem, majd többször váltott hidegvízben kihûtöttem, közben mindegyiket meghengergettem, hogy a héja összetörjön és így hagytam még állni a hidegvízben, míg a többi hozzávalót kikevertem. Ezzel a módszerrel könnyen meg tudom pucolni végül.
A vajat habosra kevertem a tejföllel, mustárral fûszerekkel, sajnos a medvehagymát nem tudom belekeverni, mert a családban senki nem szereti csak én, így csak az én kenyereimre kerülhetnek kizárólag. A retket lereszeltem, majd a fõtt tojásokat is és mindkettõt belekevertem a vajas krémbe, végül az újhagyma is ment hozzá, majd amikor egynemû lett átkanalaztam egy zárható tetejû tálkába és beraktam a hûtõbe, hogy összeérjenek az ízek.
A fogyózás miatt én extrudált kenyérre kenve eszem, egyébként nagyon megszerettem ezt a "kenyeret" mert jó ropogós, nincs vele semmi baj, mindenhez ezt eszem mostanában.
Egyébként friss kenyérre kenve, vagy pirítósra kenve ajánlom, nagyon finom.