Tojáskrokett fõtt burgonyával és csalán fõzelékkel
sponsored links
Még pénteken kinéztem (szõlõkötés közben) a friss csalánt a kertben. Ritkán készítem, igaz, de most nagyon megkívántam. Tojáskrokettel meg krumplival tálaltam, mindenkinek ízlett, még a fiúknak is.
Tojáskrokett
Hozzávalók: 200 g préselt sonka, 3 fõtt tojás, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 tojásfehér, kevés száraz oregánó, só, bors, zsemlemorzsa.
Robotgépbe pakoljuk a szeletelt sonkát, hagymát, fokhagymát, a megpucolt tojásokat, a petrezselyemzöldet és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, fûszerezzük és annyi zsemlemorzsát dolgozunk hozzá, hogy a masszából golyócskákat tudjunk formálni. Sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sülni tesszük. Hogy meg ne repedjenek, sütés elõtt egy pici olajjal kenjük be õket.
Csalán fõzelék
Hozzávalók: friss csalán, hagyma, liszt, tej, olaj só, bors.
A csalánt több vízben megmossuk, leforázzuk és apróra vágjuk (mint a spenótot).
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk liszttel, hozzáadjuk az elõkészített csalánt, felöntjük tejjel és jól összefõzzük. Sózzuk, borsózzuk és már tálalhatjuk is.