Tojáskeksz
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg
margarin, 10 dkg zsír, 1 tojás, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1,5 dl tej, 1
teáskanál vanília kivonat, csipet só; a töltelékhez: baracklekvár; a tetejére:
porcukor.
Elkészítése: A lisztet elvegyítjük a cukorral, a
citromhéjjal, a sóval meg a vaníliakivonattal, majd elmorzsoljuk a zsiradékokkal,
a tojással, és annyi tejet adunk hozzá, hogy összegyúrva sima tésztát kapjunk.
Fóliába csomagolva 1 órára hûtõbe tesszük. Ezután 3 mm vastag lappá nyújtjuk,
tojás alakú formával kivágjuk. Minden második tészta közepét kerek formával
szúrjuk ki, majd az alsó lapra baracklekvárt kenünk, a lyukas darabot pedig
rátesszük. A tésztákat sütõpapíros tepsibe helyezzük, elõmelegített sütõben
megsütjük, majd széleit óvatosan porcukorba mártjuk.