Tojáshéjban sült brownie
sponsored links
Eljött az idõ, hogy én is készüljek húsvétra. Ezt a receptet már több helyen is láttam, és nagyon megtetszett. Az eredeti recept itt található. Kicsit macerás, de megéri a fáradtságot, mert nagyon ötletes.
Tojáshéjban sült brownie
Hozzávalók: 10 tojás, 10 étcsokoládé, 6 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 6 dkg liszt, 1 teáskanál kakaópor, olaj.
Elkészítése: Egy dugóhúzóval óvatosan kis lyukat nyomunk a tojások aljára, majd kicsit betörjük, hogy legyen rajta egy mogyorónyi lyuk rajta. Fejjel lefelé fordítjuk a tojásokat, hogy kifolyjon a belseje. Kiöblítjük vízzel, majd forró sós vízben fõzzük kb. 20 percet. Utána hideg vízzel átmossuk, és olajjal kicsit kiöblítjük. A vajat és a darabolt csokival mikróban felolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hûlni. A 2 tojást és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a csokit és az elõzetesen összekevert lisztet, kakaót és sót. A masszát egy habzsákba rakjuk és a tojásokat félig megtöltjük a masszával. Muffin sütõ mélyedéseibe helyezzük és 170 fokos elõmelegített sütõben 12 percig sütjük. Amikor kihûlt lehámozzuk róluk a héjat.