Tojásfelhõ leves, tofu és shiitake gomba zellerszárral, jázmin rizs

2013-10-22

sponsored links

tofushitakezellerkis04.jpg

Az ebédösszeállítás önmagában is nagyszerû, de hogy mindezt október közepén a szabadban fogyasztottuk el az volt a legcsodálatosabb ajándék. A terítés harmóniája szerintem nagyon fontos, a méltó környezet mindig kiemeli az étel finomságát. A sok virág, gyümölcs, termés mindig a bõség jelképe volt. Az õszi sáfrányszüret idõszakában a porzóktól megfosztott virágok asztaldíszként szolgálnak tovább, és borítják be a terített asztalt.

A tofu gyorsan elkészíthetõ, könnyû fehérjeforrás. Mellette már nem kell húst fogyasztani, hiszen a napi ajánlott fehérjemennyiség (100g) alatt nem csak az állati fehérje értendõ.

A zellerszár hûti a megnagyobbodott májat,és a gyomor belsõ melegét, amely általában a mértéktelen étvágyban, nyilvánul meg. Magas szilíciumtartalmának köszönhetõen megújulnak az ízületeink. Az egyik legjobb lúgosító zöldségféle.

Hozzávalók 4 adaghoz:

3-4 shíítake gomba friss, vagy a szárítottat 20-30 percre beáztatjuk

1 szójatúró, vagy szójasajt ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2013/10/22/toja...

sponsored links

Keres?s