Tojásfelhõ leves, tofu és shiitake gomba zellerszárral, jázmin rizs
sponsored links
Az ebédösszeállítás önmagában is nagyszerû, de hogy mindezt október közepén a szabadban fogyasztottuk el az volt a legcsodálatosabb ajándék. A terítés harmóniája szerintem nagyon fontos, a méltó környezet mindig kiemeli az étel finomságát. A sok virág, gyümölcs, termés mindig a bõség jelképe volt. Az õszi sáfrányszüret idõszakában a porzóktól megfosztott virágok asztaldíszként szolgálnak tovább, és borítják be a terített asztalt.
A tofu gyorsan elkészíthetõ, könnyû fehérjeforrás. Mellette már nem kell húst fogyasztani, hiszen a napi ajánlott fehérjemennyiség (100g) alatt nem csak az állati fehérje értendõ.
A zellerszár hûti a megnagyobbodott májat,és a gyomor belsõ melegét, amely általában a mértéktelen étvágyban, nyilvánul meg. Magas szilíciumtartalmának köszönhetõen megújulnak az ízületeink. Az egyik legjobb lúgosító zöldségféle.
Hozzávalók 4 adaghoz:
3-4 shíítake gomba friss, vagy a szárítottat 20-30 percre beáztatjuk
1 szójatúró, vagy szójasajt ...