Tojásfehérjés gyümölcsös desszert

2014-05-09

sponsored links

Nagyon könnyû egyszerû desszert, a Gasztroangyal mûsorból.
Hozzávalók
A tésztához
5 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 késhegynyi keményítõ
1 kiskanál ecet
A krémhez
2 dl tejszín
25 dkg sajtkrém, mascarpone (lecsepegtetett joghurt, kefir, tejföl vagy ami van otthon)
20 dkg vegyes, piros gyümölcsök nálam fagyasztott erdei gyümölcsök.

A tojásfehérjébõl kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a cukorral elkevert keményítõt, végül az ecetet. Kivajazott tepsibe vékonyan elterítjük a masszát és 180 fokos sütõben 3 perc alatt készre sütjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk, belekeverjük a sajtkrémet és a megmosott, alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöket. A megsült tojásfehérjére egyenletesen rákenjük a krémet,  és minimum 2 órára a hûtõszekrénybe tesszük.
Sajnos kép megint nincs, túl gyorsan fogynak nálunk az édességek.

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2014/05/t...

sponsored links

Keres?s