Tojásfehérjés gyümölcsös desszert
sponsored links
Nagyon könnyû egyszerû desszert, a Gasztroangyal mûsorból.
Hozzávalók
A tésztához
5 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 késhegynyi keményítõ
1 kiskanál ecet
A krémhez
2 dl tejszín
25 dkg sajtkrém, mascarpone (lecsepegtetett joghurt, kefir, tejföl vagy ami van otthon)
20 dkg vegyes, piros gyümölcsök nálam fagyasztott erdei gyümölcsök.
A tojásfehérjébõl kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a cukorral elkevert keményítõt, végül az ecetet. Kivajazott tepsibe vékonyan elterítjük a masszát és 180 fokos sütõben 3 perc alatt készre sütjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk, belekeverjük a sajtkrémet és a megmosott, alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöket. A megsült tojásfehérjére egyenletesen rákenjük a krémet, és minimum 2 órára a hûtõszekrénybe tesszük.
Sajnos kép megint nincs, túl gyorsan fogynak nálunk az édességek.
Hozzávalók
A tésztához
5 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 késhegynyi keményítõ
1 kiskanál ecet
A krémhez
2 dl tejszín
25 dkg sajtkrém, mascarpone (lecsepegtetett joghurt, kefir, tejföl vagy ami van otthon)
20 dkg vegyes, piros gyümölcsök nálam fagyasztott erdei gyümölcsök.
A tojásfehérjébõl kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a cukorral elkevert keményítõt, végül az ecetet. Kivajazott tepsibe vékonyan elterítjük a masszát és 180 fokos sütõben 3 perc alatt készre sütjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk, belekeverjük a sajtkrémet és a megmosott, alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöket. A megsült tojásfehérjére egyenletesen rákenjük a krémet, és minimum 2 órára a hûtõszekrénybe tesszük.
Sajnos kép megint nincs, túl gyorsan fogynak nálunk az édességek.