Tojásfehérjék
sponsored links
Már két napja tároltam a maradék fehérjéket (a bejglibe és a pogiba csak sárgája kellett) , kiönteni sem akartam, ezért elõször habcsókot,majd püspökkenyeret sütöttem.
Püspökkenyér hozzávalói:
6 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
25-30 dkg aszalt, aprított gyümölcs
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg liszt+ pár dkg a gyümölcsök bevonásához
5 dkg mandulaforgács
1 citrom reszelt héja
1 narancsaroma
csipet só.
A gyümölcsöket összeaprítom és lisztben megforgatom. Datolyát,mazsolát és sárgabarackot használtam, mert az áfonyám és a birsalmasajtom is szerencsésen elfogyott.Ha nálatok akad a spejzban, bátran mehet bele!!! Még zselés szaloncukor is jól mutat benne!
A fehérjéket félig felverem, bele csipet só, majd a porcukor és a liszt. Legvégén a mandula és a gyümölcsök következnek, óvatosan beleforgatva a már keményebb masszába.A langyos vajat ezután csorgattam hozzá.
A 170 °C-os sütõben 25-30 perc alatt sül készre.Szilikonformám megint jó szolgálatot tett, nem bántam meg a megvásárlását!
Ellenõrizzük sütés közben, nehogy nagyon megkapja a tetejét!
Magában is fogyasztható, de lekvárral is, esetleg csokiöntettel!
A habcsókhoz 1 tojáshoz 6 dkg porcukor és 6 dkg kókusz, valamint némi citromlé szükséges.A hozzávalókat keményre verjük és kiskanállal vagy habzsákkal sütõpapírra halmocskákat nyomunk. Ezt szinte csak szárítjuk langyos sütõben, amíg picit színe lesz. A kérge ropogós, a belseje pedig fini krémes.
Ugyanezt mandulával is eljátszottam (darált mandula) Ebbõl azonban mint kiderült több kellett volna, mert szétfolyt a sütõpapíron. Sebaj, amikor kész lett, kissé kihûtöttem és egyszerûen eltörtem õket darabosra. Az ízén semmit sem ront és szép rusztikus!!
Jó étvágyat hozzá!!