Tojásfehérje-hasznosító sütemény: a fehérkenyér

2012-02-21

sponsored links


A nevével ellentétben ez nem kenyér, hanem egy piskóta jellegû sütemény. Csak a Mama így hívta, így számomra ez a neve. Akkor sütötte, ha tojásfehérje maradt valamibõl. A farsangi fánk  tipikusan ilyen dolog, amibe csak a tojás sárgája kell, így a fehérje megmarad. Ma van az idei farsang utolsó napja, húshagyó kedd, így az idõszak jellegzetes sütijeként álljon itt ez ma. Valójában nincs pontos receptje. A lényege, hogy ahány tojásfehérjénk van, azt egy csipet sóval verjük kemény habbá, tegyünk hozzá annyi kanál cukrot, ahány tojásfehérjét habbá vertünk, majd lisztbõl szintén ennyi kanállal adjunk hozzá. Ezt különbözõ dolgokkal gazdagíthatjuk: keverhetünk bele pl. mazsolát, egyéb apróra vágott aszalt vagy kandírozott gyümölcsöt, kis ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s