Tojásfasírt gombafõzelékkel

2018-04-04

sponsored links




Hozzávalók 4 személyre:

a fasírthoz: 6 fõtt tojás, 2 nyers tojás, 1 hagyma, 1 szelet kenyér, 1 dl tej, liszt, zsemlemorzsa, só, bors, fokhagymapor, olaj;

a gombafõzelékhez: 80 dkg csiperke gomba, 1 hagyma, 2 evõkanál liszt, 5 dl tej, 1 dl tejföl, olaj, só, bors, kevés fûszerpaprika, csilipehely, petrezselyemzöld.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük. A kenyeret a tejbe áztatjuk, 5 perc után kiszorítjuk, a fõtt tojásokat megpucoljuk, kockákra vágjuk. A  nyers tojássárgát kikavarjuk 2 evõkanál tejjel(a beáztatott kenyértõl maradt), összekeverjük a kiszorított kenyérrel és hozzáadjuk a kihûlt hagymát. Sóval, borssal és fokhagymaporral ízesítjük, majd beleforgatjuk a kockákra vágott tojásokat. Ha a massza túl lágy, hozzáadunk 1-2 evõkanál zsemlemorzsát. A tojásfehérjét megsózzuk, kissé felverjük, de csak annyira, hogy ne legyen habos. Vizes kézzel  gombócokat formázunk, lisztbe, tojásfehérjébe, majd zsemlemorzsába  hempergetjük, kézzel kissé ellapítjuk. Forró olajban, közepes lángon aranyszínûre sütjük. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát, addig pároljuk, míg a leve elfõ. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a liszttel, összekavarjuk, majd felöntjük a tejjel és besûrítjük. A tejfölt elkavarjuk kevés mártással, majd a fõzelékre öntjük. Megszórjuk kevés csilipehellyel és apróra vágott petrezselyemzölddel. A gombafõzeléket tojásfasírttal tálaljuk.




Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s