Tojás linzer
sponsored links
Húsvét közeledtén én is készülök ám az ünnepre és a rokonok fogadására. :-) Már régóta tervezem ennek a jópofa linzernek az elkészítését és idén valóra is váltottam lánykáim segítségével.
Az alap egy egyszerû linzertészta, a töltelék sárgabarackdzsem (saját) a formával meg nem vacakoltam: egy régi, kerek kiszúrót addig nyomorgattam, míg tojásdad alakú nem lett. :-D
A recept nincs kõbe vésve, bármilyen linzerrel elkészíthetõ. De az igazi tojás színeket a vastag porcukor réteg és a lekvár színe adja.
Még nem késõ nekiállni, összepuhul az Ünnepig!
Áldott Húsvétot kívánok minden kedves Olvasómnak!
Áldott Húsvétot kívánok minden kedves Olvasómnak!
Tojás témájú sütemények még:
Hozzávalók:
30dkg liszt
20dkg vaj
5dkg porcukor
1 tojássárga
1 kiskanál sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
Reszelt citromhéj
Barackdzsem
A tészta hozzávalóiból a puha vajjal linzertésztát gyúrtam.
A lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtott tésztát tojás-alakú kiszúróval formáztam.
Minden második lapocskát alul kiszúrtam egy kis, kerek kiszúróval.
A tésztakorongokat lemezen 180 fokon ~10-12 perc alatt világosra sütöttem.
A lekvárral összetöltött lapokat 2 napig puhulni hagytam majd porcukorral vastagon meghintettem.