Tojás fészekben 1.
sponsored links
Az elõzõ bejegyzésben ígértem, hogy fészkes tojást mutatok be. Íme:
Sajnos elfelejtkeztem a fázisfotókról, de könnyû elképzelni. A párizsi ugyan nem tartozik a legegészségesebb ennivalók közé, de azért idõnként, gondolom, mindenki vesz. Ha a rajta lévõ mûanyag burkát nem szedjük le, hanem azzal együtt szeleteljük, és úgy tesszük forró olajba, akkor a párizsi felkunkorodik, félgömb alakot vesz fel, és bele lehet ütni egy kis tojást. Vigyázni kell, hogy egyben maradjon a fólia.
Fedõ alatt vagy sütõbe áttéve átsül a tojás is. A serpenyõben több "fészket" érdemes egyszerre sütni, hogy megtámasszák egymást, és ne dõljenek fel. Tálalás elõtt a héját le kell húzni.
Továbbgondolás:Fedõ alatt vagy sütõbe áttéve átsül a tojás is. A serpenyõben több "fészket" érdemes egyszerre sütni, hogy megtámasszák egymást, és ne dõljenek fel. Tálalás elõtt a héját le kell húzni.
Fészek meleg - szoktuk mondani, ha valami nagyon kellemes, oltalmazó, védelmezõ dologra gondolunk. A Biblia Istenrõl mondja azt, hogy olyan, mint a tyúkanyó, amely kiterjeszti szárnyait gyermekei felé. Hívogat a közösségébe, csak ott tud igazán megvédeni.
"Tollaival fedez be téged, szárnyai alatt lesz oltalmad." (Zsoltárok könyve 91.rész 4.vers)