TOJÁSOS KÓKUSZLEKVÁR

2012-12-28

sponsored links


Egy blogon olvastam a kayáról, s ahogy igyekeztem fordítani angolról, rájöttem, hogy ez nem más, mint tojásos kókuszlekvár. Annyira izgalmasnak ígérkezett az egész, hogy navigálni kezdtem a világhálón s a lehetõ legtöbbet olvastam róla. Természetesen az én kókuszlekvárom nem olyan lett, mint az olvasottak, hisz pandanlevelet (egyik alapeleme) igazán nem volt honnan elõkapjak, meg úgy döntöttem, hogy karamellizálni sem fogom a cukrot.
A kaya, a kókuszlekvár vélhetõleg Indonéziából, illetve Malaéziából származik, pirítósra kenik s kávét szürcsölgetnek mellé. Túlságosan édes, de szerintem nagyon ízletes finomság.
De lássuk csak az én kókuszlekváromat: kacsatojás helyett tyúktojást, pandanlevél helyett meg egy rúd felhasított vaníliát használtam.
Tanácsos olyankor készíteni, amikor egyebet is fõzünk, így a hosszú lekvárfõzést egyébb ételkészítéssel kombinálhatjuk s nem unjuk meg a kevergetést.

Hozzávalók:
3 egész tojás
3 tojás sárgája
1 bögre cukor
(nekem fele barnacukor volt)
1 vaníliarúd ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2012/12/tojasos-...

sponsored links

Keres?s