Toj?sos lecs?
sponsored links
A lecs? ny?r v?g?n, ?sz elej?n alap ?tel, mivel ekkor van szezonja. Mindenki szereti ?s mindenki egy kicsit m?sk?pp csin?lja, teh?t a hagyom?nyos lecs?nak nagyon sok v?ltozata van. Bevallom, ?n a rizses ?s kolb?szos v?ltozat?t nem nagyon szeretem, n?lam az els? sz?m? kedvenc a toj?sos lecs?. Napokig tudn?m enni! Gyakran k?sz?tj?k bogr?csban, im?dom a f?st?s ?ze miatt!
Hozz?val?k:
kb. 2 szem?lyre
2 ev?kan?l olaj
3 k?zepes v?r?shagyma
4 db tv paprika
3-4 db k?zepes paradicsom
s? ?zl?s szerint
?r?lt bors ?zl?s szerint
2 toj?s
M?R K ? T S ? T E M ? N Y E S K ? N Y V E M IS MEGJELENT!
Megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A serpeny?t k?zepes h?fokon felmeleg?tj?k ?s tesz?nk bele olajat.
- A megtiszt?tott, megmosott hagym?kat kett?v?gjuk, felszeletelj?k, beletessz?k a serpeny?be, az olajon elkezdj?k kevergetve ?vegesre p?rolni. 1-2 perc ut?n ?nt?nk r? 4 ev?kan?lnyi vizet, ?gy p?roljuk tov?bb, n?ha megkeverj?k. Ha elf?tt a v?z, de m?g nem p?rol?dott puh?ra a hagyma, l?ttyint?nk m?g r? pici vizet, tov?bb f?zz?k.
- A megmosott paprik?kat felv?gjuk kisebb, v?kony cs?kokra, hozz?adjuk a hagym?hoz, ?sszekeverj?k. S?zzuk, borsozzuk ?s ?nt?nk r? j? f?l dl vizet. Lefedve p?roljuk kb. 10-15 percig, n?ha-n?ha megkeverj?k. K?zben ellen?rizz?k, ha m?g nem p?rol?dott j?l meg, ?nt?nk m?g r? pici vizet.
- A megmosott paradicsomokat cikkekre v?gjuk, hozz?adjuk a paprik?hoz ?s a hagym?hoz, ?sszekeverj?k, majd lefedve p?roljuk kb. 10 percig, am?g sz?tf? a paradicsom ?s megpuhul teljesen a paprika. Ekkor hozz?adjuk a felvert toj?sokat ?s kevergetve k?szre f?zz?k / s?tj?k ?zl?s szerint. Valaki ?gy szereti, ha a toj?s ink?bb l?gy, kr?mes a lecs?ban, valaki pedig jobban szereti megs?tni benne.
- Friss, puha keny?rrel t?laljuk.
J? ?tv?gyat!