Tofus avokádós szendvics reggelire
sponsored links
Nagyon laktató, finom, és tápláló reggeli. Majonéz helyett én joghurttal kentem meg a magam szendvicsét, illetve lisztmentes, csökkentett szénhidtráttartalmú zsemlével fogyasztottam. A fotón az én adagom látható :)
A zsemle receptje itt található.
A zsemle receptje itt található.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 zsemle, vagy kifli tetszés szerint
- 40 dkg tofu
- 1 érett avokádó
- 1 kisebb lilahagyma
- 2 evõkanál olaj
- 0,5 evõkanál citromlé
- 4 teáskanál currypor
- só, õrölt bors
A majonézhez:
- 1,5 dl olaj
- 2 tojássárgája
- 2 teáskanál mustár
- 0,5 cikk fokhagyma
- 1 evõkanál citromlé
- csipetnyi só
Elkészítése:
- A majonézhez a tojássárgáját a mustárral összekavarjuk. Az olajat elõször cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadva, egy fakanállal folytonosan kavargatjuk, amíg kemény majonézet kapunk. Belekavarjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, és egy pici sót.
- Az avokádót meghámozzuk, a magját kiszedjük, cikkekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk.
- A tofut 4 szeletre vágjuk. Bekenjük curryvel, olajjal, és pici sóval, majd grill serpenyõben aranyszínûre sütjük.
- A zsemlét kettévágjuk, megkenjük majonézzel, majd kirakjuk tofuval, avokádóval, illetve megszórjuk apróra vágott lilahagymával. Borssal, megszórjuk, majd a tetejét ráhelyezzük.