Tofu tikka masala

2018-02-15

sponsored links

Ha lehet csirkés, akkor tofus is! Nem? De ! :)
Hozzávalók 5 fõ részére: 2 csomag tofu, 1 doboz joghurt ( nagy), 1 paradicsomkonzerv ( darabolt) 2 ujjnyi gyömbér, 1 fej fokhagyma, 1/2 citrom, 1 fej hagyma, 2 dl tejszín,  és a fûszerek: garam masala, koriander, római kömény, kurkuma, fûszer paprika, csili paprika, só.
Elkészítése: a tofut tegyük papírtörlõre és nyomtassuk le egy nehezebb tárggyal, legalább fél órán keresztül, így a felesleges nedvesség eltávozik. A joghurtot keverjük össze az aprított gyömbérrel és fokhagymával, fûszerezzük sóval, garam massalával és fûszer paprikával. Kockázzuk bele a tofut és hagyjuk a marinádban 1 órát a hûtõben állni. Közben készítsük el a rizsköretet és a szószt. A szószhoz aprítsuk fel a hagymát, fokhagymát, gyömbért és a csili paprikát, majd kezdjük el olajban pirítani. Késõbb adjuk hozzá a fûszereket, a római köményt, kurkumát és õrölt koriandert, fûszerpaprikát. Ezzel a pirítsuk meg, majd mehet bele a paradicsomkonzerv és a végén a tejszín is. Kóstoljuk meg és sózzuk ízlés szerint. A marinádból kivett tofu kockákat húzzuk egy nyársra, amit elõzõleg vízben áztattunk, és a nyársakat 200 fokos sütõben süssük legalább 15 percig. Ezt követõen húzzuk le a nyársról a tofut és tegyük a szószba, forraljunk rajta egyet és kész is. Rizzsel tálaljuk.

Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2018/02/tof...

sponsored links

Keres?s