Tofiffee torta
sponsored links
Megálmodtam az idei tortaszezon elsõ tortáját...az ünneplés sajnos elmaradt, mert a kis ünnepeltünknek közbejött valami. Én azonban már kitaláltam ezt a tortát, és ezt meg is osztottam a családdal...erre Dorka lányomnak az a remek ötlete támadt, hogy attól még megsüthetem...:-)
Íme az én Tofiffee tortám:
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
8 dkg cukor
8 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 kk sütõpor
2 ek olaj
2 ek víz
Ez a mennyiség egy 24 cm átmérõjû kapcsos tortaforma egy lapja. Kettõt sütünk belõle.
A karamell krémhez:
1 cs vaniliás pudingpor
6 ek cukor
3 dl tej
10 dkg margarin
A csokis krémhez:
1 cs vaniliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1o dkg tejcsoki
A harmadik réteghez:
20 dkg nutella
5 dkg aprított pörkölt mogyoró
A díszítéshez:
16 db Tofiffee
5 dkg aprított pörkölt mogyoró
Elkészítése:
Elkészítjük a tortalapokat. A lisztet a sütõporral és a kakaóval elkeverjük. A tojást a cukorral habosra keverjük robotgéppel, majd oldalt óvatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet. Beleforgatjuk a kakaós lisztet. Sütõpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük.
A másik tortalapot ugyanígy készítjük el.
Elõször a karamellás krémet fõzzük. A pudingport összekeverjük 3 evõkan?l cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. 3 evõkanál cukrot karamellizálunk, felöntjük a maradék tejjel. Amikor felolvadt a pirított cukor, belekeverjük a pudingos tejet és sûrûre fõzzük. Levesszük a tûzrõl és még forrón belekeverjük a margarint. Félretesszük, amíg kihûl és közben többször megkeverjük.
Jöhet a csokis krém: a pudingport elkeverjük a cukorral, felöntjük 1 dl tejjel, csomómentesre keverjük. A maradék tejbe beletördeljük a csokit és felforraljuk, közben beleolvad a csoki. Hozzáöntjük a pudingot és sûrûre fõzzük. Levesszük a tûzrõl és még forrón belekeverjük a margarint. Félretesszük hûlni, közben párszor megkeverjük.
A mogyorót egy serpenyõben megpirítjuk, amikor kihûlt, zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. Nem akartam aprítógéppel, mert az túl apróra darálja.
A kihûlt piskóta lapokat kettévágjuk. Így négy lapot kapunk. Az alsót megkenjük olvasztott nutellával, rászórjuk a darált mogyorót, rátesszük amásodik lapot. Erre jön a karamell krém. Egy kicsit hagyjunk meg belõle a díszítéshez. Rátesszük a harmadik lapot. Lekenjük a csokis krém 3/4-ével. A maradék csokis krémmel burkoljuk a tortát.megszórjuk a mogyoróval, maradék karamell krémmel és Tofiffe-vel díszítjük.
A karamell krémhez:
1 cs vaniliás pudingpor
6 ek cukor
3 dl tej
10 dkg margarin
A csokis krémhez:
1 cs vaniliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1o dkg tejcsoki
A harmadik réteghez:
20 dkg nutella
5 dkg aprított pörkölt mogyoró
A díszítéshez:
16 db Tofiffee
5 dkg aprított pörkölt mogyoró
Elkészítése:
Elkészítjük a tortalapokat. A lisztet a sütõporral és a kakaóval elkeverjük. A tojást a cukorral habosra keverjük robotgéppel, majd oldalt óvatosan hozzáadjuk az olajat és a vizet. Beleforgatjuk a kakaós lisztet. Sütõpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük.
A másik tortalapot ugyanígy készítjük el.
Elõször a karamellás krémet fõzzük. A pudingport összekeverjük 3 evõkan?l cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. 3 evõkanál cukrot karamellizálunk, felöntjük a maradék tejjel. Amikor felolvadt a pirított cukor, belekeverjük a pudingos tejet és sûrûre fõzzük. Levesszük a tûzrõl és még forrón belekeverjük a margarint. Félretesszük, amíg kihûl és közben többször megkeverjük.
Jöhet a csokis krém: a pudingport elkeverjük a cukorral, felöntjük 1 dl tejjel, csomómentesre keverjük. A maradék tejbe beletördeljük a csokit és felforraljuk, közben beleolvad a csoki. Hozzáöntjük a pudingot és sûrûre fõzzük. Levesszük a tûzrõl és még forrón belekeverjük a margarint. Félretesszük hûlni, közben párszor megkeverjük.
A mogyorót egy serpenyõben megpirítjuk, amikor kihûlt, zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. Nem akartam aprítógéppel, mert az túl apróra darálja.
A kihûlt piskóta lapokat kettévágjuk. Így négy lapot kapunk. Az alsót megkenjük olvasztott nutellával, rászórjuk a darált mogyorót, rátesszük amásodik lapot. Erre jön a karamell krém. Egy kicsit hagyjunk meg belõle a díszítéshez. Rátesszük a harmadik lapot. Lekenjük a csokis krém 3/4-ével. A maradék csokis krémmel burkoljuk a tortát.megszórjuk a mogyoróval, maradék karamell krémmel és Tofiffe-vel díszítjük.