Toffifee likõr
sponsored links
Mi nagyon kevés alkoholt fogyasztunk, talán csak születésnapokon, alkalmanként vendégségben szoktunk inni egy-egy pohárkával. De az elmúlt években karácsonyra mindig készítek egy kis "lélekmelegítõt". Idén erre a kellemesen mogyorós, karamelles ízû alkoholos itókára esett a választásom. A toffifee csokoládé mindig is a kedvenceim közé tartozott, de ital formájában még nem kóstoltam ... eddig. Kimondottan kellemes, selymesen krémes állagú, nõies kortyolgatni való. A karácsonyi sütidömping mellé lehet kínálgatni a vendégeknek. 1-2 napot érdemes várni, míg összeszoknak az ízei. Díszes üvegbe töltve, feldíszítve kiváló gasztroajándék.
Toffifee likõr
Hozzávalók:
kb 1/2 literhez:
- 1 doboz (15 db) Toffifee
- 10 dkg cukor
- 2 dl sûrített vagy sima tej
- 1 egész tojás
- 2 dl habtejszín
- 2 dl vodka
Elkészítése:
- A Toffifee-t fél órára a mélyhûtõbe tesszük, hogy kicsit megkeményedjen, könnyebb legyen összeaprítani.
- A Toffifeeket aprítógépbe tesszük, apróra összedaráljuk.
- Egy lábasba rakjuk a cukrot, tojást és a darabolt Toffifeet, kis lángon az egészet összeolvasztjuk.
- Ha már egynemû, hozzáöntjük a sûrített vagy sima tejet és a habtejszínt, újra összeforraljuk.
- Tûzrõl levéve botmixerrel simára mixeljük.
- Teljesen kihûtjük!
- Hozzákeverjük az alkoholt, tiszta üvegekbe töltjük. (elõtte finom szûrõn átszûrhetjük, hogy ne maradjanak benne darabos részek)
- A hûtõben 2-3 hétig eláll - a nyers tojás miatt tovább ne tároljuk - célszerû néha az üveget megrázogatni.