Toffifee likõr

2017-12-21

sponsored links















Mi nagyon kevés alkoholt fogyasztunk, talán csak születésnapokon, alkalmanként  vendégségben szoktunk inni egy-egy pohárkával. De az elmúlt években karácsonyra mindig készítek egy kis "lélekmelegítõt". Idén erre a kellemesen mogyorós, karamelles ízû alkoholos itókára esett a választásom. A toffifee csokoládé mindig is a kedvenceim közé tartozott, de ital formájában még nem kóstoltam ... eddig. Kimondottan kellemes, selymesen krémes állagú, nõies kortyolgatni való. A karácsonyi sütidömping mellé lehet kínálgatni a vendégeknek. 1-2 napot érdemes várni, míg összeszoknak az ízei. Díszes üvegbe töltve, feldíszítve kiváló gasztroajándék.


Toffifee likõr

Hozzávalók:
kb 1/2 literhez:

  • 1 doboz (15 db) Toffifee
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl sûrített vagy sima tej
  • 1 egész tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl vodka

Elkészítése:

  1. A Toffifee-t fél órára a mélyhûtõbe tesszük, hogy kicsit megkeményedjen, könnyebb legyen összeaprítani.
  2. A Toffifeeket aprítógépbe tesszük, apróra összedaráljuk.
  3. Egy lábasba rakjuk a cukrot, tojást és a darabolt Toffifeet, kis lángon az egészet összeolvasztjuk.
  4. Ha már egynemû, hozzáöntjük a sûrített vagy sima tejet és a habtejszínt, újra összeforraljuk.
  5. Tûzrõl levéve botmixerrel simára mixeljük.
  6. Teljesen kihûtjük!
  7. Hozzákeverjük az alkoholt, tiszta üvegekbe töltjük. (elõtte finom szûrõn átszûrhetjük, hogy ne maradjanak benne darabos részek)
  8. A hûtõben 2-3 hétig eláll - a nyers tojás miatt tovább ne tároljuk - célszerû néha az üveget megrázogatni.








Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/12/tof...

sponsored links

Keres?s