Tochiturã
sponsored links
Ezt a húsételt itt nálunk Erdélyben a románok készítik gyakran. Többféle változata is ismert:tochiturã moldoveneascã, tochiturã ardeleneascã, dobrogeanã(moldvai, erdélyi, dobrudzsai). Az alapja mindeniknek ugyanaz, csak a húsfélék változnak benne. Puliszkával, tükörtojással tálalják. Ez a recept is egy román újságból való, nem teszem a kezem tûzbe azért, hogy autentikus-e. De nem is ez a lényeg.
Étteremben többször is ettünk ilyet, de itthon még sosem készítettem, ez az elsõ alkalom. De nagyon - nagyon finom. Én is puliszkával tálaltam, a tojás most elmaradt.
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 30 dkg csirkemáj, nálam ez most kimaradt helyette növendékhús került bele
- 30 dkg disznócomb
- 4 - 5 db gomba
- 1 hagyma
- 4 cikk fokhagyma ...