Toboz süti

2017-12-13

sponsored links


Az ünnepi desszertek sorába pontosan belefér ez a desszert. Készíthetitek a jó öreg kókuszgolyó  alapanyagából is, de egy picit karácsonyira is vehetitek a figurát. 

Hozzávalók kb. 15 darabhoz (függ a kúp méretétõl) : 
Elkészítési idõ: 25 perc

25 dkg darált háztartási keksz10 dkg porcukor15 dkg vaj/margarin3 dkg jó minõségû kakaó
1 ek. méz 2 ek. rum5 ek. tej5 ek. kávé1/2 tk. mézeskalács fûszerkeverék vagy csak fahéj 

Díszítéshez 
10 dkg fahéjas gabonapehely és 10 dkg csokoládés gabonapehely
porcukor a szóráshoz

A darált háztartási kekszbõl, porcukorból, puha vajból, mézbõl kakaóból, rumból, tejbõl és kávéból egy kevés mézeskalács fûszerkeverékkel ízesítve jól formázható, gyurma állagú tésztát készítünk. Ha túl puha, lágy a tészta, akkor adjunk még hozzá darált kekszet vagy porcukrot. Ha túl kemény és nem áll össze, akkor pedig tejjel vagy kávéval gyarapítsuk. 

Következõ lépésben a tésztából egyenlõ darabokat letépve kúp alakú formákat készítünk és alulról fölfelé haladva gabonapelyheket nyomkodunk a tészta oldalába. Ha világosabb tobozt szeretnétek, akkor fahéjas változatot használjatok, ha pedig sötétebbet, akkor kakaósat. Az Auchan kínálatában kimérõs változatban is találtok gabonapelyheket, hogyha éppen otthon nincs és nem szoktatok ilyesmit vásárolni. 

Végül egy kevés porcukorral meghintjük a tobozokat (mintha egy kis hó hullott volna rájuk) és tányérra sorakoztatjuk a sütiket, akár ilyen kis papírkapszlikba ültetve.



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




Nyomtasd ki a bejegyzést!



Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/12/tobo...

sponsored links

Keres?s