Tiszta természet, jóval több az egyszerû nassolnivalónál?
sponsored links
Visszatérve a nassoló kis kedvencemre, ? ez egy gyerekkori déjá vu érzésem -, hoztam két variációt, amivel az ételeiteket fel tudjátok dobni, ha pucolt változatban készítitek el, ebben az esetben is az alábbiak szerint kell elkészíteni?
Édes-csípõs pirított tökmag
Hozzávalók:
1 tojásfehérje
1/4 csésze nádcukor
1/2 teáskanál Cayenne-bors
1/2 teáskanál himalája só ? vagy tengeri só
1 csésze friss tökmag
Elkészítés:
A sütõt 190 fokra elõmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, a sóval és a Cayenne-borssal, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínûre pirítjuk.
Currys pirított tökmag
1 tojásfehérje
2 teáskanál curry por
1/2 teáskanál himalája só vagy tengeri só
1 csésze friss tökmag
Elkészítés:
A sütõt 190 fokra elõmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a sóval és a Curry porral, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínûre pirítjuk.
100 gramm tökmag tápértéke
570 kcal
7 mg cink
10 mg vas
5 g rost
820 mg kálium
További vitalitás információ, az alábbi blog bejegyzésemnél:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/03/15/szervezetunk-frissitesere/
További nagyszerû ötletek:
17 féle ízesítésû variáció, ebbõl lehet válogatni a salátáinkra, ételeinkre, itt nézhetitek meg:
http://www.parentdish.ca/2013/10/30/roasting-pumpkin-seeds-recipes-with-a-twist/
Klarissza
Édes-csípõs pirított tökmag
Hozzávalók:
1 tojásfehérje
1/4 csésze nádcukor
1/2 teáskanál Cayenne-bors
1/2 teáskanál himalája só ? vagy tengeri só
1 csésze friss tökmag
Elkészítés:
A sütõt 190 fokra elõmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, a sóval és a Cayenne-borssal, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínûre pirítjuk.
Currys pirított tökmag
1 tojásfehérje
2 teáskanál curry por
1/2 teáskanál himalája só vagy tengeri só
1 csésze friss tökmag
Elkészítés:
A sütõt 190 fokra elõmelegítjük. A tojásfehérjét összekeverjük a sóval és a Curry porral, majd beleforgatjuk megmosott, megszárított tökmagot. Sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd aranyszínûre pirítjuk.
100 gramm tökmag tápértéke
570 kcal
7 mg cink
10 mg vas
5 g rost
820 mg kálium
További vitalitás információ, az alábbi blog bejegyzésemnél:
http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/03/15/szervezetunk-frissitesere/
További nagyszerû ötletek:
17 féle ízesítésû variáció, ebbõl lehet válogatni a salátáinkra, ételeinkre, itt nézhetitek meg:
http://www.parentdish.ca/2013/10/30/roasting-pumpkin-seeds-recipes-with-a-twist/
Klarissza