Tiroli szalonnás gombóc
sponsored links
Sós gombóc, mert nem csak édes gombócot lehet készíteni. Egyszerû recept, kis szalonnával megbolondítva.
Tiroli szalonnás gombóc
Hozzávalók: 4 tojás, 2,5 dl tej, 10 dkg császárszalonna, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés liszt, 4-5 darab zsemle, só, bors; az öntethez: 2 dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, só.
Elkészítése: A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy mély tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, elkeverjük a tejjel, és a zsemléhez adjuk. 20 percig állni hagyjuk, többszörös keverés mellett. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A hagymát a petrezselyemmel együtt finomra vágjuk. Serpenyõben a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, összepirítjuk. Majd ezt a zsemlemasszához adjuk és összedolgozzuk. Enyhén sós vizet felforralunk, a masszából gombócokat készítünk, majd körülbelül 15 perc alatt puhára fõzzük. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.