Tiroli spécli közel 2000 méter magasan
sponsored links
A Kitzbühel környéki túrákban nem a gyönyörû táj a legjobb és nem is a friss levegõ, hanem azok a kis hütték, amelyek váratlanul felbukkannak a hegyoldalak mögül, és ahol forró levessel, saját készítésû sajtokkal és jéghideg sörrel várják a kirándulókat. Tegnap is sikerült véletlenül egy olyan kulináris élménnyel gazdagodni egy eldugott kis fogadóban, amit szerintem sosem fogok elfelejteni. A 2000 méteres Kitzbüheler Horn alatt fekvõ Hornköpflhüttérõl elõször azt hittük, nincs is nyitva, egy lélek sem volt a környéken, csak egy nagy kutya futott felénk, ahogy közeledtünk a jellegzetes osztrák faházhoz.
Odabent azonban barátságos vendéglátók fogadtak, és több túrázó is ott ebédelt már. Az ajtó elõtt ki volt írva az aznapi ajánlat: Tiroler Kasspatzl n. Ez a háromféle osztrák sajttal és hagymával sütött nokedliféle nagy kedvencem, úgyhogy rögtön rendeltem is egy adaggal. A konyha felõl végig hallani lehetett a Spätzl sercegését, és az illatok is egyre erõsebbek voltak. Még sistergett, amikor a forró serpenyõben kihozták.
Jellegzetes osztrák krumplisalátát és további zöldeket meg paradicsomot szolgáltak fel mellé. A Spätzl lelke a ...