Tiroli burgonyaleves
sponsored links
Hozzávalók 6 személyre:
- bõ 1 kg burgonya
- 1 nagy vöröshagyma
- 5 dkg Mizo laktózmentes vaj
- õrölt fekete bors, só
- 1,5 l Mizo laktózmentes tej
- 1 teáskanál morzsolt kakukkfû
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- 1 teáskanál morzsolt francia tárkony
a tálaláshoz:
- pirított kenyérkocka
- aprított zöldfûszer
- A burgonyát és a hagymát megtisztítottam, az elõbbit közepes, az utóbbit kisebb kockákra vágtam.
- A felhevített vajon pirítani kezdtem a hagymát, pár perc elteltével hozzáadtam a burgonyát is.
- Sóztam, borsoztam, felengedtem 1,5-2 dl vízzel, és kis lángon, fedõ alatt puhára pároltam (ha szükséges, a folyadékot pótoljuk).
- A tûzrõl levéve, a tej fokozatos adagolása mellett botmixerrel pürésítettem.
- A tûzre visszatéve hozzáöntöttem a maradék tejet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraltam a levest, közben ízesítettem a fûszerekkel.
- 1-2 percig még rotyogtattam, majd pirított kenyérkockákkal, zöldfûszerrel meghintve kínáltam.
A laktózmentes hozzávalókat a Mizo biztosította, a receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin januári számában is.