Tiramisu torta

2018-01-30

sponsored links






Szerepel már a blogon egy sütés nélkül készült tiramisu torta, ennél a változatnál viszont piskótalapok közé került a krém.


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A piskótalaphoz
6 tojás
24 dkg cukor
48 ml olaj
24 dkg liszt
6 g sütõpor

A krémhez
50 dkg mascarpone
5 dl tejszín
1 tojás
15 dkg cukor

A lapok locsolásához
1 dl feketekávé
3 evõkanál tojáslikõr

A tetejére
2 dl tejszín
2 dkg cukor
kakaópor

A tortaforma alját sütõpapírral béleljük, a sütõt 180 fokra melegítjük.
A piskótalap hozzávalóit három részre osztjuk és három lapot sütünk belõle az alábbiak szerint.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemû nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben elõzõleg elkevertük a sütõport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütõbe. Egy lap sütési ideje 8-10 perc.
A krémhez a tejszínbõl kemény habot verünk. 
A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a mascarpone-t.
A tejszínhabot belekanalazzuk a mascarponés krémbe és alaposan összedolgozzuk.
A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy minden piskótalapot meglocsolunk a likõrös kávéval.
A tetejére szánt tejszínbõl a cukorral kemény habot verünk. Habzsákba töltjük és sima csõvel habsipkákat nyomunk a torta tetejére, majd meghintjük kakaóporral.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2018/01/tirami...

sponsored links

Keres?s