Tiramisu palacsintatorta

2017-09-30

sponsored links



Tiramisu palacsintatorta

Hozzávalók 4-6 személyre: 10 dkg fehérliszt, 5 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 1 evõkanál cukor, 2-3 evõkanál olaj, 2 dl tej, 2 tojás;
a krémhez: 30 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, 2-3 evõkanál porcukor, 1-2 evõkanál instant kávé, kakaópor.

Elkészítése:  A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az összevegyített száraz hozzávalókat, és végül simára dolgozzuk a tejjel meg az olajjal. A tojásfehérjét keményre verjük, és lazán beleforgatjuk. Enyhén olajozott forró serpenyõbe egy-egy evõkanálnyi masszát öntünk úgy, hogy hosszúkás, babapiskótaszerû alakzatokat kapjunk. Amikor a tetején hólyagocskák jelennek meg, szilikonlapáttal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. A krémhez keményre verjük a tejszínt 1 evõkanál porcukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a szintén porcukorral kikevert mascarponéba. A krémet ízlés szerint 1-2 evõkanál instant kávéval ízesítjük, majd habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a palacsintapiskótákat. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és kínálhatjuk is.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/09/t...

sponsored links

Keres?s