Tiramisu (Húsvét 2012 - desszert)
sponsored links
A húsvéti elõétel, leves és kétféle második után "muszáj" volt még enni egy kis desszertet is. :) Vendégségben már nem egyszer ettem tiramisut, de ott az illendõség és tele has azt diktálta, hogy csak egyszer vegyek belõle. :) Persze a jóllakottság érzése itthon is megvolt, és a finomságok után már csak egy kevéske desszertnek jutott hely. :) De szerencsére akkora adagot készítettünk, hogy még maradék is lett a húsvét utáni "szürke napokra." :) (Már elfogyott azóta.)
Mamám már nem egyszer emlegette a tiramisut. Gondoltam, hogy akkor Húsvétra az lesz a desszert. Gyors és könnyen elkészíthetõ finomság. Szerencsére még a mascarpone-t is sikerült akciósan beszerezni. :)
Keresgéltem könyvekben, újságokban, neten receptet. Végül az egyik füzetemben találtam egyet. Aztán a mascarpone-s dobozon is volt egy, azt is megõrzöm.
Még nyuszis díszítést is kapott a tiramisunk. :) Jó, hogy van húsvéti mintás "szórónk". :)
Elkészítése
A tojássárgákat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a mascarponét. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a krémsajtos masszához keverjük.
A fekete kávéba beletesszük a rum aromát és a piskótákat belemártogatjuk.
Rétegezve rakjuk a tálba a piskótát és krémet úgy, hogy legalulra piskóta, legfelülre krém kerüljön. (Nekünk 3 réteg lett mindkettõbõl.)
A tetejét kakaóporral megszórjuk és hûtõben, fóliával lefedve legalább 2 órát pihentetjük, hogy a piskóta megpuhuljon. (Mi ebéd elõtti este készítettük el, szóval volt ideje "érlelõdni". :))
Hozzávalók: ...