Tiramisu , Gasztroajándékként
sponsored links
Évek óta divatosak a gasztroajándékok, magyarul azok az ehetõ finom, jó minõségû dolgok, amiket mi készítünk el. Nem csak az szól mellette, hogy a végeredmény általában tényleg klasszisokkal veri a boltit, hanem az is, hogy a beletett munka és törõdés az ajándékozás igazi lényege. Holnap én a kolléganõimet lepem meg vele a születésnapjuk alkalmából. Egy kicsit már a karácsonyra hangolódva csomagoltam,hisz tökéletes ajándék lehet a szeretet ünnepén a Karácsonyfa alatt is. Bátran készítsetek ti is gasztroajándékokat,mert a siker mindig garantált!
Hozzávalók :
30 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
4 dl. habtejszín
1 cs. expressz zselatin fix
Ízlés szerint : porcukor
kb : 4 dl. erõs feketekávé
0,5 dl rum
0,5 dl tejszínes kávélikõr
kakaópor
Továbbá : 800 ml. csatos üveg, dísz szalag
Elkészítése :
A habtejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük.
A mascarponét, a porcukrot és a likõrt habosra kikeverjük, majd hozzá keverjük a felvert tejszínhabot.
Lefõzzünk kb. 4 adag kávét , és elkeverjük a rummal.
Hozzávalók :
30 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
4 dl. habtejszín
1 cs. expressz zselatin fix
Ízlés szerint : porcukor
kb : 4 dl. erõs feketekávé
0,5 dl rum
0,5 dl tejszínes kávélikõr
kakaópor
Továbbá : 800 ml. csatos üveg, dísz szalag
Elkészítése :
A habtejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük.
A mascarponét, a porcukrot és a likõrt habosra kikeverjük, majd hozzá keverjük a felvert tejszínhabot.
Lefõzzünk kb. 4 adag kávét , és elkeverjük a rummal.
Az elõzõleg elmosott és szárazra törölt üvegekbe rétegezzük a tiramisut.
Alulra kávéba mártott babapiskóta, rá a krém, kakaóporral megszórjuk és újból megismételjük a rétegezést. A tetejére krém kerül,amit kakaóporral szórunk meg.
Végül lezárjuk az üveget és dísz szalaggal átkötjük.
Ajándékozásig a hûtõben tartjuk.
Ez az adag a kettõ darab üvegbe való.
Ui: Ha a krémet egy habzsákba töltjük könnyebben tudjuk adagolni az üvegbe!