Tiramisu
sponsored links
Könnyed esti desszert lesz holnap, koffeinmentes változatban. Jön a társaság egy kis evésre-ivásra, ismerkedésre, mosolygásra. Szintén a gyorsan összedobható kategória, elõzõ nap elkészül, pihen, tálalom, majd végül pillanatok alatt eltûnik. Helyes, ugye?
Mellesleg nagyon rég ettem babapiskótát, igazi gyerekkori emlék, hogy mártogatom a meleg kakaóba a rudakat, és szürcsölöm, szívom be a szétázott pépet. Mentettem is kettõt a holnap reggelihez, hogy a mai ifjúság is megtudja, milyen is az élet. Készülök is, hogy utána vehetem csomagszámra a babapiskótát.
Tiramisu, a gyerekbarát verzió
Hozzávaló:
50 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
2 csomag babapiskóta (400 gramm)
dupla, koffeinmentes tejeskávé
pici cukor, pici méz,
pici holland kakaópor szóráshoz
Elkészítés:
A tejszínhabot felverem, ízlés szerint cukrozom, majd hozzákeverem a cukorral-mézzel beédesített, felhabosított mascarpone-hoz. Közben egy tálban lerakom az elsõ réteg tejeskávéba mártott babapiskóta réteget, ráteszem a krém armadát, tetejét beszitálom kakaóval. Jön a következõ réteg babapiskóta, krém, szita. Végül a harmadik rész piskóta, krém és kakaópor is rákerül, és készen van a mû. Hûtõben legalább 3 órát érlelem, legjobb, ha egész éjszaka pihenni hagyom, másnapra kitûnõ lesz.
Az eredeti Mirzánál.