Tiramisu - fõzött krémmel
sponsored links
Az egyik kedvenc süteményem. Mert nem túl édes és krémes és van benne kávé is. :) Életemben elõször akkor ettem igazi tiramisut, mikor a fõiskolán tanulmányi úton voltunk Olaszországban. ...azok voltak csak a régi szép idõk! :) Busszal végigutazni az egész csodás országot. Bár az idõ igen rövid volt, mégis azalatt a néhány nap alatt próbáltunk minél többet magunkba szívni abból az életérzésbõl. Mert csodás, mert teljesen más. ...a tájak, a városok, az emberek, az ételek, a vidámság, a tenger. Remélem egyszer majd végigutazzuk ezt a varázslatos országot együtt is, hármasban! :)
Szóval az elsõ találkozás után több éves szünet következett, s akkor ettem újra tiramisut, mikor Párom Anyukája készített. Bár egyáltalán nem vagyok kibékülve a nyers tojás fogyasztásának gondolatával, mégis, ennél az egy ételnél kivételt teszek. De csak és kizárólag akkor, ha Õ készíti. :D Pedig... De jó is lenne, ha itthon is bármikor ehetnénk! Efféle gondolatok motoszkáltak a fejemben, mígnem megvilágosodtam. Hát miért is ne csinálhatnám meg fõzött krémmel? Már sok receptet láttam, ahol nem nyers tojással készítik ezt a süteményt. Igaz, van ahol pudinggal, meg mindenféle fura hozzávalóval. :D Én inkább maradtam a tojásnál. ;) Az igazi olasz tiramisu ízére már nem emlékszem, de egy biztos, ez a süti fõzött krémmel is nagyon finom.
Hozzávalók egy 22 cm-es tortához:
30 dkg babapiskóta
50 dkg mascarpone ...