Tiramisu, de nem a hétköznapi
sponsored links
A sok fõétel és sós finomság után jöhetnek a desszertek, fõleg, hogy azok a blogban úgy sincsenek túl súlyban!
A mai receptet kimondottan Debórának ajánlom, mivel a családban Õ a tiramisu szakértõ, remélem olvassa és elkészíti ezt a mennyei változatot, mert hihetetlenül jó!
Tényleg mennyei, ilyen jót még életemben nem ettem!
Az igazán jó tiramisu elkészítésének titka, hogy amikor a tojást, a sárgáját és a cukrot felverjük, jó sokáig tegyük, körülbelül 40 percig, hogy jó sûrû és kemény legyen, majd ehhez óvatosan keverjük a többi hozzávalót, hogy ne törjön össze, és tényleg hagyjuk egy fél napot hûtõbe, hogy jól összeérjenek az ízek és tökéletes legyen!
A másik nagyon fontos dolog, hogy az adott cukor mennyiséget, apránként adjuk a tojáshoz, mert úgy biztosabb a hatás!:-)
Ebben a variációban ricotta is van amitõl még krémesebb lett!
Nem is fecsérlek több idõt a beszédre, jöjjön a recept!:-)
Tiramisu con ricotta e
frutti di bosco /
Tiramisu ricottával és
erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók (2 személy részére): ...