Tippek még !
sponsored links
1./ A maradék pörkölt felhasználásánál már sokszor megcsináltam hogy leszûröm a húst összevagdalom apró darabokra . Készítek sós palacsintát egy párat és a hússal megtöltöm úgy hogy nem göngyölöm a palacsinta tésztáját hanem a húst középre pakolom kis halomba és ráhajtom négyrét a tésztát. A pörkölt levébe teszek tejfölt és ezzel locsolom meg a palacsintát. (Ez a húsos palacsinta.)
2./Húslevesben fõtt megmaradt zöldségbõl lehet kicsit feljavítva franciasalátát készíteni( összevagdalni a zöldséget, esetleg hozzá lehet még tenni kevés zöldborsót fõzve, savanyu uborkát feldarabolva , esetleg almát és leönteni kevés: majonéz-mustár-tejföl keverékével.
3./Megmaradt levestészta nagyon finom ha : kevés zsírra tesszük és tojást ütünk rá elkeverjük és úgy süssük meg!
4./Ezt szintén már gyakorlatban többször így csináltam: sülthúst készítettem, de már csak kevés maradt másnapra, akkor készítettem egy kis lecsót és ilyenkor így tálalom: sülthús mellé lecsó és sültkrumplit ...