Tintahal saláta
sponsored links
Valami különlegesre vágytam. És mikor valami különlegesre vágyom, akkor mindig elvándorlok a Tesco halpultjához és megnézem, hogy éppen mi akciós. Ezen a héten a bébi tintahalat árazták le, 800 forint volt kilója. (Annyi, mint egy kiló csirkeszárny!!!) Úgyhogy nem is haboztam, vettem belõle fél kilót, és már indultam is boldogan haza...
Aztán rájöttem, hogy fogalmam sincs, hogyan kell elkészíteni az egész tintahalat.
Ráadásul nem is szeretem.
Illetve ez így nem igaz, mert nagyon sokáig a tintahalról csak az a rágós, gumikarika jellegû élményem volt, amivel, szerintem, már a legtöbb ember találkozott: se íze, se bûze, ellenben lehetetlen elfogyasztani. Kivéve Horvátországban, ahol nem akartam elhinni a pincérnek, hogy az a calamari ugyanaz az élõlény, amit nálunk olyan ehetetlen formában forgalmaznak.
Otthon nekiestem az internetnek... mégis mit kell csinálni ezzel a fura ufóval? Tudtam, hogy a szeme, meg a tintazsákja nem ehetõ, de azt viszont nem, hogy a hátában átlátszó szépiacsont van, amit ki kell húzni sütés elõtt. Aztán durván 10 perces keresgélés után rájöttem, hogy semmivel sem bonyolultabb elõkészíteni a tintahalat a sütéshez, mint a ...