Tintahal almás-korianderes babsalátával
sponsored links
Idõrõl idõre lehet kapni itt-ott nyers tintahalat. Egy kicsit mindig félek tõle, mert meglehetõsen macerás hozzávaló hírében áll.
Ezúttal teljesen konyhakész, már felkarikázott darabokkal kellett megbirkóznom. Nem vittem túlzásba a dolgot:
Olajat és vajat forrósítottam. Fokhagymát karikáztam. A tintahalat és a fokhagymát gyorsan megpirítottam a forró zsiradékban. Tényleg csak néhány perc kell neki.
A saláta viszont nálunk sokkal nagyobb sikert aratott, pedig csak egy viszonylag egyszerû ötlet. Mégis ez lépett elõ fõszereplõvé.
1 babkonzerv leszûrve, lecsepegtetve az alapja.
1 csomag újhagyma felkarikázva, sózva.
2 zöldalma felkockázva, citrommal összeforgatva.
Koriander paszta (vagy friss koriander) az egészet jó alaposan megfûszerezi. És már kész is!
Mondjuk ez kifejezetten az a saláta, aminek jót tesz, ha áll egy-két órát, csak úgy az összeérés kedvéért. :)