Tiganites ? görög palacsinta
sponsored links
A bazi nagy görög lagzi óta tudjuk, hogy minden jó a görögöktõl származik és minden, ami görög, csak tökéletes lehet. Valószínûleg errõl a palacsintáról is pontosan ezt mondaná bármelyik görög, anélkül, hogy bárki is kérdezné.
Forrón, mézzel és/vagy lekvárral (esetleg egy jó narancslekvárral), no meg sûrû görög joghurttal érdemes enni. Ha nincs kéznél görög joghurt, még mindig segíthet a Windex, az úgyis mindenre jó.
Elõkészítés: 5 perc
Sütési idõ: 15 perc
Hozzávalók (18 ? 20 darabhoz):
2 csésze liszt
fél tk. szódabikarbóna
fél tk. só
1 csapott tk. õrölt fahéj
2 ek. finomítatlan nádcukor
2 nagy tojás
1 csésze görög joghurt
1 csésze hideg víz
mazsola (opcionális)
1 ek. vaj + kevés olaj (hogy a vaj ne égjen meg)
A lisztet egy nagy keverõtálba szitáltam, hozzáadtam a sót, az õrölt fahéjat és a szódabikarbónát. Elkevertem. Hozzáadtam a cukrot is.
A tojásokat egyesével egy tálkába ütöttem, majd egy villával kissé felvertem. A joghurttal együtt fokozatosan a lisztes keverékhez adtam, közben elõször egy fakanállal, majd amikor már hígabb lett a tészta, kézi habverõvel kevertem. Több részletben hozzáöntöttem a vizet is. Csomómentesre kevertem.
Egy serpenyõt közepes hõmérsékleten felmelegítettem, beleöntöttem az olajat, majd hozzáadtam a vajat is. Evõkanálnyi korongokat csurgattam a forró serpenyõbe. Egyszerre maximum 4 darabot sütöttem, mert a szódabikarbónától kicsit megnõttek. Amikor az egyik oldal halvány aranybarna volt, megfordítottam a palacsintákat és a másik oldalukat is aranybarnára sütöttem.
Mézzel és sûrû görög joghurttal ettük. Ha nem kaptok görög joghurtot, kevés mézzel keverjetek ki tejfölt, vagy legalább 1 órára tegyétek steril gézbe a sima joghurtot egy kisebb edénybe lógatva, hogy kicsöpögjön a leve. Mazsola helyett bármilyen aszalt gyümölcsöt használhattok.
Érdemes kipróbálni a forrázott kefires palacsintát, a serpenyõs palacsintát, vagy a vajas-citromos palacsintát is.
Itt pedig megtaláljátok a FB oldalamat, ott is zajlik az élet.
Forrázott palacsinta
Palacsinta vajas-citromos fürdõben
Körtés fûszeres palacsinta reggelire
Almás-körtés palacsinta ? serpenyõben
Forrón, mézzel és/vagy lekvárral (esetleg egy jó narancslekvárral), no meg sûrû görög joghurttal érdemes enni. Ha nincs kéznél görög joghurt, még mindig segíthet a Windex, az úgyis mindenre jó.
Elõkészítés: 5 perc
Sütési idõ: 15 perc
Hozzávalók (18 ? 20 darabhoz):
2 csésze liszt
fél tk. szódabikarbóna
fél tk. só
1 csapott tk. õrölt fahéj
2 ek. finomítatlan nádcukor
2 nagy tojás
1 csésze görög joghurt
1 csésze hideg víz
mazsola (opcionális)
1 ek. vaj + kevés olaj (hogy a vaj ne égjen meg)
A lisztet egy nagy keverõtálba szitáltam, hozzáadtam a sót, az õrölt fahéjat és a szódabikarbónát. Elkevertem. Hozzáadtam a cukrot is.
A tojásokat egyesével egy tálkába ütöttem, majd egy villával kissé felvertem. A joghurttal együtt fokozatosan a lisztes keverékhez adtam, közben elõször egy fakanállal, majd amikor már hígabb lett a tészta, kézi habverõvel kevertem. Több részletben hozzáöntöttem a vizet is. Csomómentesre kevertem.
Egy serpenyõt közepes hõmérsékleten felmelegítettem, beleöntöttem az olajat, majd hozzáadtam a vajat is. Evõkanálnyi korongokat csurgattam a forró serpenyõbe. Egyszerre maximum 4 darabot sütöttem, mert a szódabikarbónától kicsit megnõttek. Amikor az egyik oldal halvány aranybarna volt, megfordítottam a palacsintákat és a másik oldalukat is aranybarnára sütöttem.
Mézzel és sûrû görög joghurttal ettük. Ha nem kaptok görög joghurtot, kevés mézzel keverjetek ki tejfölt, vagy legalább 1 órára tegyétek steril gézbe a sima joghurtot egy kisebb edénybe lógatva, hogy kicsöpögjön a leve. Mazsola helyett bármilyen aszalt gyümölcsöt használhattok.
Érdemes kipróbálni a forrázott kefires palacsintát, a serpenyõs palacsintát, vagy a vajas-citromos palacsintát is.
Itt pedig megtaláljátok a FB oldalamat, ott is zajlik az élet.
Innen is szemezgethettek
Forrázott palacsinta
Palacsinta vajas-citromos fürdõben
Körtés fûszeres palacsinta reggelire
Almás-körtés palacsinta ? serpenyõben