Thomas, a gõzmozdony

2011-11-28

sponsored links



Végre, elkészíthettem én is a Thomas tortát! Nyár elején volt, unokaöcsém harmadik születésnapja, akkorra szerettem volna ilyet készíteni - az a hétvége azonban annyira sûrû volt, hogy sehogyan sem tudtam megoldani. Akkor, egy-két formatorta után és a sok-sok "blogos rémtörténet" után nagyon tartottam ettõl a projekttõl.
Azóta sok-sok dolog változott. Egyrészt unokaöcsém megunta az egész Thomasos történetet - hiába, õ már nagyfiú! Másrészt pedig most már egyáltalán nem voltam megijedve ettõl a feladattól, hanem már vártam, hogy végre elkészíthessem.
Így történt, hogy pár hete összefutottunk Mikivel és kérdezte, hogy készítenék-e Mirkó második szülinapjára tortát. Hû, pedig még szinte most volt, amikor az elsõ tortáim fotóit mutogattam büszkén Mikiéknek. Emlékszem, elõtte nem sokkal volt Mirkó elsõ születésnapja. Már akkor azt mondta, hogy kisifa második születésnapjára tutira én készítem a tortát! Hogy telik az idõ - gondoltam.
Szóval Miki valamilyen Thomasos tortát szeretett volna - családi méretût (ja, mondjuk a családi méretû, mint méretbeli meghatározás, inkább pizzára jellemzõ!). Persze rögtön a 3D-s mozdonyra gondoltam - semmi más nem jöhetett szóba!
Kerestem egy képet, amin elég jól látszódik Thomas. Nagyon jól jött volna, ha elõtte kölcsönkérek unokaöcsémtõl egy mozdonyt - persze ez már a munka hevében jutott eszembe! Legszívesebben centirõl centire, pontosan ugyanolyan tortát készítettem volna, mint a igazi Thomas. Ugyanakkor nem szívesen használtam volna sablont - kivágott képet. Talán az lenne a titka a ...

Folytats a blogon ... homoktorta.blogspot.com/2011/11/thoma...

sponsored links

Keres?s