Thermomix titkai

2012-02-17

sponsored links


Egy ideje elég sok helyen feltûnik ez a csodamasina, mert én csak így hívom a Thermomixet. Magyarországi forgalmazója szerint a világ legkisebb konyhája. Valóban elkészíthetünk benne egy komlett vacsorát. Turmixol, melegít, és mit tud még? Párol, majonéz készít, fagyit, krémeket, krémlevest, fûszerolajokat, sõt még konfitált fokhagymát is. Csak ami így hirtelen eszembe jutott. 

A lentebb felsorolt sok-sok finomságot mind a Thermomix segítségével készítettük el. Az ételsort Várvizi Péter találta ki,  a helyszín pedig a Csillagánizs Fõzõiskola.

Kacsamáj mousse pirítóssal:
Kacsamáj és pirítós, együtt csak jó lehet. Péter szerint egy kicsit "túlment". Minket ez egyáltalán nem zavart. Finom volt, úgy ahogy volt. Remek elõétel.

Spenótos rukkola krémleves sáfrányolajjal:
Ez a leves elég megosztó lett. Ugyanis a zöld leveleket nyersen használtuk fel, ettõl intenzív rukkola íze lett, kicsit kesernyés beütéssel. Ezt viszont nagyon jól ellensúlyozta a néhány szem zsenge zöldborsó édessége. A tetejére sáfrányolajat öntöttünk.

Sertéskaraj mustáros szósszal, póréhagymával és sültpaprika habbal:
A sültpaprika hab lemaradt a tálalásnál, konkrétan a hûtõben felejtettük a szifont. Ez persze mit sem vont le az étel ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s