Theo Papa Konyhája II. ? Mustáros flekken salátaágyon

2014-06-18

sponsored links

Kicsit döcögünk a héten, de lassan ennek is meglesz az eredménye. Tegnap már egy szelet újdonsággal tudtunk szolgálni, aki esetleg lemaradt volna, kicsit bõvültünk, már receptekkel foglalkozó aloldalt is találtok a mitettemma.hu -n. Igyekszünk majd ide itt is minél több dolgot megosztani veletek, de mivel mi is kíváncsiak vagyunk rá, hogy Ti hogyan csináljátok, ezért várjuk a Ti receptjeiteket is. Persze attól, hogy kiderült, hogy azért fõzni is tudunk, maradunk a kaptafánál, és rendelünk mindenhonnan mint a kis angyalok. Theo Papa Konyhájából, méghozzá a kettes számúból, eddig csak egy tésztát ettem, úgyhogy eljött az ideje, hogy rámenjek valami húsfélére is. Mivel azért beindult a strandszezon, a nehéz köretet hanyagoltam, a választásom Mustáros flekken salátaágyon.

Esztétika megjelenés: Átlátszó dobozban érkezik a saláta, amin valóban úgy pihen az ínycsiklandozó tarja szelet, mintha ágyon feküdne. Felül a hús, ami elsõ ránézésre és a neve alapján is, valamilyen mustáros pácban pihenhetett, vagy sütés elõtt megkenegették mustárral. A sütéstõl még inkább kívánatos lett, ahol a sütõlaphoz ért ott, szép barnás, helyenként sötétebb színt kapott. Nagy fûszerdarabokat nem fedeztem fel, vélhetõen nem bonyolították túl a fûszerezést. A salátaágy alján egy levél saláta pihen, erre vannak halmozva a különbözõ zöldségek. Hogy jobban mutasson az egész, kitettem egy tányérra, így átláthatóbb lett a sali. Az alkotó elemei között, elsõsorban kockára vágott kígyóuborkát, felezett koktélparadicsomot és apróra vágott lila hagymát találunk. Jól mutat, hogy nincs tele batár lila hagymákkal és mindenképpen üdvözölendõ, hogy  a dobozba is pofásan sikerült a tálalás.

Pont:8/10

Ízvilág: Elkezdem a salátával, mert ott bizony csak az alapanyagok minõségétõl függ, hogy milyen is az ami. Nincs erõltetett hagyma íz, a paradicsom ízletes, az uborka pedig a mennyiségébõl adódóan uralkodó az íz terén. A zöldségeket nem rontották el semmilyen szósszal, ettõl könnyed is maradt a saláta, csupán némi olívaolajjal ijesztették meg az egészet. Ez így rendben is van, egyetlen apró hiba azért akadt, méghozzá az, hogy a salátalevélen összegyûlt az olaj, ami utolsó falatként kicsit kellemetlen meglepetésként ért. Térjünk át a fogás napos oldalára, a húsra. Vékonyra lapított tarja, ami már az illatával is elvarázsolt. Szépen átsült, a barna részeknek extrán jó íze volt. A fûszerezésnél tényleg a mustár dominált, nem próbálkoztak semmilyen hókuszpókusszal.  A fogás ízei a helyén vannak, ha ki akartok kerülni a köretek árnyékából, vagy csak meg akarjátok szakítani kicsit a csirkehúsos diétátokat, akkor itt az íz amire vágytok.

Pont:8/10

Mennyiség: A hús mint említettem vékonyra klopfoltan került a vaslapra, de ahogyan szépen eszegettem, nem éreztem azt, hogy lenne. Aki a szaftosabb, vastagabb hússzeletekre van rázizzenve, az lehet kicsit csalódott lesz elsõre, viszont az étkezés végére szinte biztos vagyok benne, hogy ez az érzés elillan. A salátánál már említettem a hagymát, amivel csínján bántak így annak a mennyiségét csak dicsérni tudom. A zöldségeket nem sajnálták, ami nem is meglepõ, így a zöldség-gyümölcs szezon beköszöntével. Az uborka azért kicsit sok, még jó, hogy olyan az étel, amivel lehet variálni, egy-egy falatnál ki is tudjuk hagyni és akkor tuti nem kapunk a végére csömört tõle.

Pont:8/10

Kiszállítási idõ: Ha jól emlékszem és jól emlékszem, 75 percrõl kaptam tájékoztatást sms-ben. Ez igazán nem lenne világbajnok idõ, bár Vb meccsek között is láttunk már egy két meglepõ eredményt. Amúgy szerencsére, nem ez valósult meg , a rendelés feladása után 59 perccel érkezett meg a futár és adta át az ételt. Azért ezért az idõért sem kap aranyérmet az étterem, de a flekken friss volt és meleg, ami azért jobb annál, mint hogy 10 perccel korábban nyersen érkezzen.

Pont:6/10

Ár/érték: Az egészség nem olcsó móka, persze ez a világ egyik legtámadhatóbb mondata. Az igazság az, hogy tényleg az a tendencia, hogy ha ételt akartok rendelni, az egészségesebb ételek mindig drágábbak. A mustáros flekken salátaágyon egészen pontosan 1630 forintért cserébe kerülhet az asztalunkra. Ha ehhez hozzácsapjuk a szállítási költséget, ami még 180 forint és adunk mellé még némi borravalót is, hogy ne húzza a zsebünket az apró, már ott is vagyunk 2000 forintnál. Ennyi pénzért, azért otthon is tudunk hasonlót rittyentetni, de ez a kényelmes megoldás nekem bejött. Ha rendeltek vagy csináltok hasonlót, már bármelyiket megoszthatjátok velünk és a többiekkel, csak pár kép és pár sor az egész és lehet valakit megmentetek egy szörnyû élménytõl.

Pont:6/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/theo-papa-konyhaja-ii-m...

sponsored links

Keres?s