The New Pasta Cookbook
sponsored links
Ez az 1992-ben kiadott olasz szakácskönyv még az olasz konyha divatjának nagy felfutása elõtt láthatott napvilágot. Nincs is benne az összes divatzöldség, és nincs minden vastagon meglocsolva olívaolajjal. Jutka találta a turkálóban.
Szerzõje Joanne Glynn, akinek néhány szakácskönyve kapható az amazonon, és az ismertetõ szerint az olasz konyhára szakosodott vendéglátó vállalkozása van, vagy volt akkoriban. Erõsen állítja, hogy a valódi bolognai mártás nem paradicsomos, és nem spagettivel, hanem tagliatellével tálalják.
Az eredeti bolognai mártás (4 személyre):
Felaprítunk 1 kis fej vöröshagymát, 1 kisebb répát, és 1 szál szárzellert, vagy egy kisebb darab zellergumót. 6 dkg vajat megolvasztunk egy mélyebb serpenyõben, és a zöldségeket 4 szelet csíkokra vágott baconszalonnával és 2 babérlevéllel együtt 1 percig pároljuk benne. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 30 dkg ...