Thai ízek világa?
sponsored links
Csipetnyi thai ízek és illatok a konyhánkban pillanatok alatt?A legtöbb ember egyik kedvenc étele a sült csirke? A thai konyha különlegességei az erõs és még is harmonizáló fûszerek, így a sült csirke receptek, valóban tele van minden extravagáns íz kombinációval. Szinte a rajongója vagyok a különbözõ fûszeres húsoknak? Egyszerûen imádom? Bocsi, de én biztos, hogy nem tudnék vegetáriánus lenni?:) Ha még nincs ötleted a szombati ebédhez, ezt ki kell próbálnod, nem lehet kihagyni, a siker tuti biztos?:)
Thai barbecue currys sült csirke-salátával
Hozzávalók:
6 db csirkecomb ? lehet filézett is
Fûszerek ? apróra vágva
3 db fokhagyma
1 csokor friss koriander levél
3 db chili kimagozva, aki nem szereti a csípõset ? (én 2 db chili kimagoztam egy chili csípõsen hagytam)
? tk só
1 ek porcukor
1 tk kurkuma por
1 tk curry por
3 ek halszósz
1 fél lime leve
2 szál egész újhagyma
2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A fenti fûszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és õröljük meg.
A megmosott csirke combokat, melyet bevagdostunk több helyen, 3-4 helyen, az összekevert fûszerpáccal dörzsöljük be, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy fél órát, vagy akár egy éjszakát is, minél tovább hagyjuk pácolódni a húst, annál finomabb lesz?
Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30 percig süssük, ezt követõen fólia nélkül még 15 percig ropogósra süssük a csirkét. Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütõben, vagy kerti faszenes grillen, vagy akár wokban is hirtelen kisüthetjük.
Salátával, párolt zöldséggel vagy rizzsel tálaljuk.
Az egészséges étrendbe is beilleszthetõ.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: NeilPerry
Thai barbecue currys sült csirke-salátával
Hozzávalók:
6 db csirkecomb ? lehet filézett is
Fûszerek ? apróra vágva
3 db fokhagyma
1 csokor friss koriander levél
3 db chili kimagozva, aki nem szereti a csípõset ? (én 2 db chili kimagoztam egy chili csípõsen hagytam)
? tk só
1 ek porcukor
1 tk kurkuma por
1 tk curry por
3 ek halszósz
1 fél lime leve
2 szál egész újhagyma
2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A fenti fûszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és õröljük meg.
A megmosott csirke combokat, melyet bevagdostunk több helyen, 3-4 helyen, az összekevert fûszerpáccal dörzsöljük be, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy fél órát, vagy akár egy éjszakát is, minél tovább hagyjuk pácolódni a húst, annál finomabb lesz?
Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30 percig süssük, ezt követõen fólia nélkül még 15 percig ropogósra süssük a csirkét. Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütõben, vagy kerti faszenes grillen, vagy akár wokban is hirtelen kisüthetjük.
Salátával, párolt zöldséggel vagy rizzsel tálaljuk.
Az egészséges étrendbe is beilleszthetõ.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: NeilPerry