Thai édesburgonyás csirkeleves - paleo

2014-02-21

sponsored links




Ez egy nagyon finom leves, elég fûszeres, amit én nagyon szeretek, na és szeretem a változatosságot is és ezt a család is megeszi. Fõleg télen, nincs is jobb, mint egy csészényi forró fûszeres leves és nálunk még mindig javában tart a tél, mínuszok és havazás van.

Hozzávalók:
2 ek. kókuszolaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 piros chili magok nélkül
1 darabka friss gyömbér reszelve
1 kis csokor koriander levél (nálam petrezselyem)
2 ek. thai red curry paszta (cukor nélküli)
1 liter csirkeleves vagy zöldségleves (ha nincs, akkor víz)
4 dl kókusztej vagy 2 dl kókuszkrém
2-3 db édesburgonya kockára vágva
2 db szárzeller vékonyra szeletelve
30 dkg csirkemell filé kockázva
4-5 kaffir lime levél
1 lime leve
1 tk. erythritol
1tk. halszósz (Red Boat halszósz, Amazonról rendeltem)

Egy edényben felmelegítettem a kókuszolajat, beletettem a zúzott fokhagymát, apróra vágott chilit és a curry pasztát. A curry pasztából lehet adalék- és cukormenteset kapni, én gyakran fõzök ázsiai ételeket, így nekem mindig van itthon. 2-3 percig kevergetve pirítottam, majd felöntöttem a csirkelével, hozzáadtam az édesburgonyát és kb 15 percet fõztem, majd hozzáadtam a kockára vágott csirkemellet és puhára fõztem, ez kb. 10 perc. A végén tettem bele a halszószt, a lime levet, édesítõszert és a kókusztejet, összeforraltam. Ha kókuszkrémet használunk, akkor sokkal krémesebb lesz, de tejjel is finom. Ízesítettem még kevés sóval és tálaláskor még lime gerezdeket adtam hozzá. Ha megvannak a hozzávalók otthon, akkor nagyon gyorsan elkészül. a Red Boat nevû halszószt az Amazonról rendeltem, mert én sokat használom és nem találtam olyat, ami beleférne a mostani étrendembe.



Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s