Thai sült tészta
sponsored links
A recept úgy kezdõdik, végy egy barátnõt, aki segít darabolni :) A többi már megy, mint a karikacsapás.
Hozzávalók 2 fõre: 1 fél csirkemell filé, 2 db szárzeller, 1 fél kicsi zellergumó, 1 db újhagyma, 1 db csilipaprika, ujjnyi gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 brokkoli rózsa, 1 marok reszelt sárgarépa, 1 pak choi, só, bors, ázsiai fûszerek, koriander, citromnád, 1 fél lime héja és leve, földimogyoró és szezámolaj, tk kiõrlésû chow mein tészta 2 tekercs, 1 ek halszósz, 1 ek szójaszósz.
Elkészítése: A csibemellet daraboljuk fel, egyforma méretûre, a zöldségeket vágjuk vékony csíkokra. Fogjuk a wokot és öntsünk bele mogyoróolajat, melegítsük fel forróra, majd szórjuk bele a csibehúst és kezdjük el pirítani. Szórjuk meg az ázsiai fûszerekkel, majd amikor megpirult, vegyünk ki a wokból. Öntsünk még egy kevés szezámolajat az edénybe és kezdjük el pirítani a zöldségeket is. Elõször a csilit, a gyömbér és a fokhagymát, majd a keményebb zöldségekkel folytassuk, a zeller, brokkoli és a pak choi fehér részei, meg a szárzellet mehet az edénybe. Pár percig pirítsuk magas lángon, tegyük hozzá a brokkolit, majd a sárgarépát az újhagymát és a pak choi zöldjét is. Reszeljük bele a lime héját, facsarjuk bele a levét, öntsük hozzá még a halszószt és a szójaszószt, majd tegyük vissza a csirkehúst is. Közben a tésztát fõzzük ki, szûrjük le és azzal is pirítsuk még át.
Hozzávalók 2 fõre: 1 fél csirkemell filé, 2 db szárzeller, 1 fél kicsi zellergumó, 1 db újhagyma, 1 db csilipaprika, ujjnyi gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 brokkoli rózsa, 1 marok reszelt sárgarépa, 1 pak choi, só, bors, ázsiai fûszerek, koriander, citromnád, 1 fél lime héja és leve, földimogyoró és szezámolaj, tk kiõrlésû chow mein tészta 2 tekercs, 1 ek halszósz, 1 ek szójaszósz.
Elkészítése: A csibemellet daraboljuk fel, egyforma méretûre, a zöldségeket vágjuk vékony csíkokra. Fogjuk a wokot és öntsünk bele mogyoróolajat, melegítsük fel forróra, majd szórjuk bele a csibehúst és kezdjük el pirítani. Szórjuk meg az ázsiai fûszerekkel, majd amikor megpirult, vegyünk ki a wokból. Öntsünk még egy kevés szezámolajat az edénybe és kezdjük el pirítani a zöldségeket is. Elõször a csilit, a gyömbér és a fokhagymát, majd a keményebb zöldségekkel folytassuk, a zeller, brokkoli és a pak choi fehér részei, meg a szárzellet mehet az edénybe. Pár percig pirítsuk magas lángon, tegyük hozzá a brokkolit, majd a sárgarépát az újhagymát és a pak choi zöldjét is. Reszeljük bele a lime héját, facsarjuk bele a levét, öntsük hozzá még a halszószt és a szójaszószt, majd tegyük vissza a csirkehúst is. Közben a tésztát fõzzük ki, szûrjük le és azzal is pirítsuk még át.