Thai sárga curry csirkével, kókusztejjel és zöldségekkel

2013-03-06

sponsored links



Imádom a thai curry-ket! Az édes, a savanyú, a sós és a csípõs tökéletes harmóniáján alapul ez a könnyedén és gyorsan elkészíthetõ fogás is. Megéri elzarándokolni a fûszereshez és bespájzolni az alapanyagokból, mert ha egyszer rákapunk, nincs megállás! Továbbra is ajánlom két kedvenc beszerzési helyemet, az Ázisa Bt.-t és a Culinarist.
Bármilyen curryt gyorsan és egyszerûen varázsolhatunk az úgynevezett curry pasztákból. Létezik zöld (a legcsípõsebb), piros (a legfûszeresebb), sárga (könnyed fûszeres) és még megannyi változat. Nekem a sárga és a piros a kedvencem. Ezek a paszták nem tartalmaznak se tartósítószert, se adalék anyagokat, csak a frissen darált fûszereket. Öröm velük dolgozni.

Hozzávalók 2 fõre:

30 dkg csirkemell
1 nagy fej hagyma
1 nagy szál sárgarépa
5 cm hosszú friss gyömbér
2 csapott evõkanál sárga currypaszta
1 evõkanál lime lé
1 dl húsleves ...

Folytats a blogon ... filemonsfood.blogspot.com/2013/03/tha...

sponsored links

Keres?s