Thai pirított kesudiós csirke
sponsored links
Ha gyorsan szeretnénk egy fûszeres-csípõs, könnyû kis vacsorát, akkor a stir-fry dolgok mindig bejönnek. A thai konyhában keverve-sütve, wokban készülnek ezek a fogások, az elõkészületeket mindössze a feldarabolás ideje hosszabbítja meg.
Ha mindent feldaraboltunk, terítsük meg az asztalt, mindenkit ültessünk le, izzítsuk be a wokot, minden tálkát tegyünk mellé, nyissuk ki a szószos üvegeket, mert innentõl észnél kell lenni, nyolc perc múlva már ehetünk is!
A recept egyáltalán nincs kõbe vésve, több mindennel is próbálkozhatunk, stir-fry receptet bõven találni a neten mindenhol. Aztán hogy mennyire autentikus, azt csak akkor tudjuk igazán megítélni, ha már jártunk jó thai étteremben. Vagy akár Thaiföldön végigettük az utcai stir-fry árusokat :)
A dolog lényege, hogy a vékonyabb lapokra vágott húst bepácolják, ebben az esetben lisztes tojásba kevertem, ettõl aztán egy finom, ropogós kérge keletkezik.
Vágjunk fel minden zöldséget. A hagyma, fokhagyma, paprika és persze chili elengedhetetlen, ízesíthetjük ...