Thai kókuszos, citromfüves leves

2018-01-10

sponsored links

És akkor a  Kisöcsinek ismét sikerült olyan ételekkel
meglepnie bennünket (legfõképpen ugye engem :),
hogy a szavam állt el megint csak!
Az egyik ilyen a leves volt-valami teljesen tökéletesen
harmonikus íz került a tányérokba.
Köszönet érte, innen is! :)
Én meg úgy gondoltam, hogy ezzel a recepttel nyitnám
meg a 2018-as évünket, de a sors ismét közbeszólt
-mert azt, ugye már írtam, hogy nálunk nem lehet
1 helyen bevásárolni...több helyen sem mindig! :)))
Hozzávalók:
-1 liter kókusztejhez
-5-7 dl zöldség alaplé
-3 szál Thai citromnád
-1 üveg Uncle B. Thai kókuszos curry
-3-4 cm gyömbér (frissel sokkal jobb, de ha nincs, õrölt gyömbérrel helyettesíthetõ)
-2-3 gerezd fokhagyma
-só
-frissen darált bors
+jelen esetben -hogy hû legyek az eredetihez- csirkenyársak

Kezdem a citromfûvel, amit egy kicsit megkalapálok,
majd az alaplébe fõzni teszem (lassú tûzön), 1 órára
(az átnyomott fokhagymával együtt),
hogy teljesen kiadja az aromáját-ez utána ki is
kerülhet a levesbõl, mert nem ehetõ.
Ezután öntöm csak fel a kókusztejjel és a kókuszos

curryvel, sózom, borsozom, belereszelem a gyömbért

(az teljesen egyén függõ, hogy ki, mennyire szereti pikánsan),
majd készre fõzöm.
Mellé most (is) fûszeres csirkenyársak készültek
-hibátlan párosítás ez is!

Fél kg csirkemell filé -szerintem- elég ennyi leveshez.
A húst vékony csíkokra vágtam, feltûztem a nyársakra,
megszórtam fûszerkeverékkel (egyébként bármilyen finom
fûszer jó hozzá), olajjal picit meglocsoltam,
majd készre sütöttem.
Ezzel szórtam be a csirkenyársakat.
Ez lehet egy alap leves, de belefõzhetünk Thai zöldségeket,
rákot, homárt, kagylót, rizstésztát, gombát
...határ a csillagos ég. :)


Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2018/01/thai...

sponsored links

Keres?s