Thai jellegû cukkinis tészta (vegetáriánus)
sponsored links
Annyi az elkészítési ideje ennek a fûszeres szezámmagos tésztának,
amennyi idõ alatt a víz felforr és megfõ a tészta.
Ugyanis minden más ez idõ alatt elkészül.
- Tehát a 4 liter vizet 1,5 ek sóval feltettem forrni.
- Megtisztítottam a fokhagymát, felszeleteltem.
- Megmostam a cukkinit, felszeleteltem: elõbb hosszában négyfelé vágtam,
majd 3-4 mm szeletekre.
- Nagy serpenyõbe kókuszvajat dobtam, majd rá a fokhagymát és a cukkinit.
Nagy lángon 1 perc alatt odasütöttem (roppanós maradt), majd átszedtem egy tálba.
- A maradék vajra kanalaztam a mézet, rálocsoltam a szójaszószt,
majd hozzáadtam a szezámkrémet.
- A tésztát a lobogó vízbe dobtam és 7 perc alatt megfõztem
(ekkor még kissé kemény, de így lesz pont jó :) kóstoljuk meg).
- Közben szedtem snidlinget,
illetve ekkor tudjuk a szezámmagot is megpirítani (száraz serpenyõben),
de ez nekem most készen volt.
Kész a tészta!
A tésztát közvetlenül a szószos serpenyõbe szedtem, ráraktam a cukkinit,
megszórtam a pirított szezámmaggal és az apróra vágott snidlingbõl is került rá
(a többi tálalás után a tányérra).
Thai jellegû cukkinis tészta
Hozzávalók
1 cs teljes kiõrlésû durumtészta (Linguine-dmbio)
1 db közepes méretû zsenge cukkini (vagy 2 kisebb)
2-3 ek kókuszvaj
2 dundi gerezd fokhagyma
2 ek méz
2 ek szezámkrém (dmbio)
1/2 cs szójaszósz (dmbio)
1/2 cs szezámmag
1/2 cs snidling (v. újhagyma)
só
tálaláshoz
chilipehely
Jó étvágyat ?
Virágzik a snidling a kertben ?