Teszt: Great Bistro
sponsored links
Még kora tavasszal márciusban kaptam meghívást Stõhr Grétától egy sajtóvacsorára a Great Bistro-ba. Azt hiszem az összes vendég nevében mondhatom, hogy egy fenomenális vacsorára voltunk hivatalosak, ahol igen csak megmozgatták az ízlelõbimbóinkat.
Grétáék tavaly nyáron (2016. július 13-án) nyitották meg bisztrójukat, ahol ízletes vegán reggeliket és ebédeket készítettek a vendégeknek. Aztán gondoltak egy nagyot – tudták, hogy lenne rá igény a vendégek visszajelzéseibõl – és úgy döntöttek, hogy vacsorára is megnyitják kapuikat, vagyis tavasztól már nemcsak reggelizni és ebédelni, hanem vacsorázni is lehet náluk… nagyon kreatívan megalkotott és tálalt ízletes növényi alapú ételekbõl (vegán és gluténmentes) összeállított szezonális menüvel várják a hozzájuk betérõket.
A séfek, akik a vacsora menüt készítik: az a?la carte séf Komócsin Zoltán, a sous chef Balogh Róbert, és az elõkészületekben természetesen Gréta is részt vesz, felügyeli az egész folyamatot. A déli menükészítés továbbra is Gréta felelõssége a bisztróban, de hatalmas segítség számára, hogy este át tudja adni az ételkészítést profi szakácsoknak. A reggeli és ebédkínálat semmiben sem változott az eddigiekhez képest, csak az estékkel, és a szombattal bõvültek.
Marinált karotta “lazac” remoulade mártással / Citrusos “joghurtos” zellerkrémleves
A Great Bistro számára nagyon fontos a szezonalitás, és az alapanyagok minõsége, beszerzése. A legjobban szezonális termelõi bio alapanyagokból szeretnek dolgozni, ezért úgy döntöttek, hogy a mini a?la carte étlapjukat két havonta megújítják, és még akár napi séf ajánlatokat is tartalmazhat. A második fotón látható degusztációs menü már nem elérhetõ (már váltottak szezont), de ajánlom mindenkinek, hogy ha bármikor újra meglátja a karotta “lazacot” az étlapon, akkor ne hagyja ki. Az egy olyan, de olyan bomba étel, hogy szétrobbannak a szánkban az étel ízei!
Aszalt paradicsomos édesburgonyás gnocchi parmezán ropogóssal / Desszert válogatás
Gréta
A Great Bistro a héten ünnepli elsõ születésnapját! Ezen alkalomból Grétáék nyereményjátékot hirdettek, amely nyereményeként egy 10.000 Ft értékû fine dining élményvacsorát, egyedi tervezésû vegán pénztárcát, Stõhr Gréta vegán életmód és szakácskönyvét 150 isteni recepttel, vagy egy különleges, limitált fûszercsomagot lehet nyerni! Játszani itt tudtok 2017. július 13-ig!
***
Great Bistro
1054 Budapest
Bank utca 6.
Facebook
Instagram
***
A vacsorát a Great Bistro biztosította számomra, a véleményem a sajátom. Ezen hivatalos sajtóeseményen kívül már privátilag is megfordultam a bisztróban több alkalommal is és mindig nagyon finomat ettem és kedves volt a kiszolgálás.