Testkontrollos rántott zöldségek zöldborsós-zöldséges rizzsel
sponsored links
Tegnap kihagytam a fõzést annyi kaja volt a hûtõben. Mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelõbb fõtt ételt, épp csak meg kellett melegíteni. Ma aztán bevetettem magam a konyhába. Anyukámtól kaptunk uborkát, cukkinit, borsót, és 4 felpucolt galambot. Ma zöldségekben gondolkodtam, kifejtettem a borsót, és új zöldségekkel egy isteni zöldborsós rizst fõztem belõle.
Volt itthon karfiolom és csiperke gombám, ehhez vettem még az egyik Anyukámtól kapott cukkinit, és a zöldborsós rizs mellé testkontrollos rántott zöldségeket készítettem. Ez annyiban különbözik az igazi rántott zöldségtõl, hogy tojás helyett vizes lisztpépbe kell forgatni a zöldségeket. (kb. 2-3 evõkanál finom liszt, só, annyi hideg víz, hogy olyan híg legyen, mintha tojás lenne.)
A gomba leesõ részeibõl, meg még néhány kisebb gombából gombalevest fõztem szintén új zöldségekkel 3 kisebb újkrumplival, apróra vágott petrezselyemzölddel és tojás nélküli cérnametélttel.
A leves gõzén meg tudtam párolni a ...